Greentom: in een groene kinderwagen de wereld rond

Greentom maakt de groenste kinderwagen ter wereld. “Er is al genoeg plastic op de wereld. Wij maken een mooi en functioneel product van gerecycled plastic”, vertelt Floor Wellens, director Marketing & Communicatie. “Op die manier willen we de aarde een beetje opruimen, zodat er later voldoende te bewonderen blijft voor onze kinderen.”

Slim

Het idee voor een groene kinderwagen ontstaat in 2013. Floor: “Aan de tekentafel is al goed nagedacht over hoe je een product maakt dat overal ter wereld te assembleren is. Uiteindelijk telt de Greentom maar 28 unieke onderdelen die je in vijf minuten in elkaar zet. En we maken de kinderwagen dichtbij de afzetmarkt. Zo bespaar je tijd en geld. Door vooraf slim om te gaan met je ontwerp, heb je daar nu en in de toekomst voordeel van.” Inmiddels zijn er al meer dan 15.000 tevreden gebruikers wereldwijd en worden de kinderwagens in twintig landen verkocht.

Design

Greentom is meer dan alleen duurzaam. Er ook goed gekeken naar de esthetische kant van het ontwerp. Niet voor niets wint het in 2016 de Red Dot ‘best of the best’ design Award. “Wat ons betreft is Greentom een voorbeeld van Smart Dutch Design. Er is vooraf slim over nagedacht. Dat iets ‘groen’ is, betekent niet dat alleen maar functioneel is. We maken een mooi, modern en tijdloos product. Sommige mensen weten misschien niet eens dat het van gerecycled plastic is, maar vinden het een hip design. En dat is ook prima.”

Partners

In september 2017 wint Greentom de MKB Innovatie Top 100. Ook LIOF, de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij, zag dat het Maastrichtse bedrijf vernieuwend is. “Zij geloven in onze visie en hebben op een vroeg moment in ons product geïnvesteerd. Dat hadden we toen ook hard nodig” aldus Floor. “LIOF zoekt de verbinding in de regio en heeft ons destijds in contact gebracht met een van onze leveranciers. Zo ontstaat een volwaardig partnerschap. Dankzij LIOF gaan we nu ook naar de Verenigde Staten. Uiteindelijk willen we een groen platform worden. Waar je naast kinderwagens ook fietsjes en skateboards van gerecycled materiaal kunt krijgen.”

www.greentom.com

Er is al genoeg plastic op de wereld. Wij maken een mooi en functioneel product van gerecycled plastic